Mytologiaa

Pelimaailman mytologiaa

Mäntymetsän liiton eri heimojen käsitykset maailmasta vaihtelevat. Alla olevat käsitteet kuitenkin yhdistävät kaikkien hahmojen maailmankuvaa.

Elementit

Mäntymetsien heimot palvovat kukin enemmän tai vähemmän omalla tavallaan elementtejä ja niiden "väkeä". Elementtejä on viisi: tuli, maa, ilma, vesi ja aika. Näkymättömien henkien lisäksi elementtien väkeen kuuluu myös näkyvät ja fyysiset ruumiillistumat. Esimerkiksi salamanterit sekä tulikärpäset tulen väkeen, hirvet ja karhut maan väkeen, linnut ilman väkeen, kalat ja merenneidot veden väkeen jne. Vain aika omaa täysin näkymättömän väen, eivätkä sen hengetkään jätä helposti nähtäviä jälkiä, mutta sen työtä on muun muassa kasvojen vanheneminen vuosien myötä. Jokaisen elementin yhteydessä on Mäntymetsien liiton parissa käytetty tietynlaista symbolia, joita on myös tatuoitu heimolaisten kehoihin merkitsemään identiteettiä sekä saavutuksia. Tästä tavasta on suurimmalta osin luovuttu Tähtiportin tuhoutumisen jälkeen, mutta vanhat tatuoinnit ovat vielä läsnä ja jotkut saattavat vielä tehdä niitä lisääkin henkiä ylistääkseen.

Yleisimpien käsitysten mukaan kukin elementti edustaa tiettyä piirrettä, joiden mukaan heimolaiset saivatkin useimmat tatuoinneistaan. Kullakin heimolla on hiukan erilaisia tulkintoja elementtien merkityksestä, mutta pääpiirteet olivat samoja. Tuli edustaa voimaa ja urhoollisuutta, maa puolestaa kestävyyttä, sisua ja periksiantamattomuutta. Kumpikin oli täten yleisimpiä juurikin sotureiden ja eräkävijöiden parissa. Ilma kuvaa notkeutta, ketteryyttä ja nopeutta, koristaen eniten juurikin tanssijoita ja metsästäjiä kun taas veden valtteja ovat viisaus, tieto, näkyen täten eniten akateemisten oppijoiden iholla. Ajan tatuoinnit ansaittiin henkisen vahvuuden, tasapainon, uskollisuuden ja viisauden myötä. Näitä nähtiin siis pääosin henkisten johtajien ja opastajien päällä. Elementtitatuointien lisäksi erinäisistä urotöistä ja rooleista heimossa sai myös usein omia tatuointeja.

Kielletyt kaupungit

Vuosikausien ajan kaupungit olivat alueita joihin meneminen oli Mäntymetsien liiton parissa kiellettyä. Yleisnimi Kielletyt Kaupungit päti niihin kaikkiin, eikä erisnimille koettu tarvetta. Syynä oli sekä yleinen epäluulo, että paikoittain hyvinkin vaarallisten sieluttomien metallisten hirviöiden vahva läsnäolo. Monin paikoin myös näkymätön ja pahansuopa säteilyn väki vaani kulkijoita. Viimeisen Aikojen Tanssin jälkeen jotkut heimolaiset ovat kuitenkin vähitellen uskaltautuneet tekemään vaarallisia etsintäretkiä kaupunkeihin. Osa heimolaisista pitää sitä edelleen henkien ja perinteiden pilkkana, toisten uskoessa vanhojen sääntöjen olevan nyt turhia.

Koneet

Pääsääntöisesti Koneet ovat metallista tai tuntemattomista materiaaleista syntyneitä sieluttomia hirviöitä, joita vanhan maailman sivilisaatiot loivat muun muassa tuhoamaan elämää. Suurin osa pitäytyy kielletyissä kaupungeissa. Toisinaan Kone voi tarkoittaa mitä tahansa hirviötä, joka ei muistuta eläintä tai ihmistä; etenkin jos sen epäillään asuvan kaupungissa.

Kuolemattomat

Voittamattomia, kasvottomia etäisesti ihmisenoloisia sotureita, jotka vartioivat muinaisia sotatantereita. Kylmä tuli ei niitä polta eikä niitä voi tappaa. Soturit kantavat näkymättömiä keihäitä, jotka lävistävät uhrinsa jopa satojen metrien päässä. Kuolemattoman kohtaamisesta hengissä selvinnyt tatuoi lähes poikkeuksetta merkin muistoksi jumalten suojasta. Kuolemattomia ilmestyi Aikojen metsän alueella viimeisen Aikojen tanssin aikana. Jotkut heimolaiset pitävät tätä seurauksena varomattomista retkistä kaupunkeihin.

Kylmä tuli

Yksi salaperäisyytensä vuoksi pelottavimmista muinaisten ihmisten luomista aseista. Kylmä tuli on näkymätön voima, joka polttaa, sulattaa ja saastuttaa siihen koskevat ihmiset kuoliaiksi. Kylmän tulen peittämiä alueita ympäröi usein varoittavat vanhan maailman symbolit. Alueita on erityisesti muinaisten rakennelmien läheisyydessä, mutta joskus jopa yksittäiset muinaisten esineet voivat pitää sisällään kylmää tulta.

Mutantit

Hirviöitä, joiden alkumuodon oletetaan olleen ihminen tai eläin.

Säteilyn väki

Muinaisten ihmisten raunioiden liepeillä ja erityisesti kaupungeissa elää usein Säteilyn väkeä. Nämä ovat näkymättömiä läpeensä pahoja henkiä, jotka pyrkivät riivaamaan ihmisiä. Lievimmillään seuraukset ovat epätoivon tai yleisen heikkouden tunne, vakavimmillaan mielen tai ruumiin sairastuminen, mutantiksi muuttuminen, tai kuolema. Joskus manaaminen tai hyväntahtoisen väen pyytäminen apuun häätää Säteilyn väen pois, joskus ei.

Aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa:  15.11.2017

Ilmoittautuminen sulkeutuu: 15.12.2017

Pelaajavalinnat: 7.1.2018

Pelaajatapaaminen: su 11.2.2018. Paikka tarkentuu Etelä-Suomeen, todennäköisesti PK-seudulle.

Treenikausi: 1.3.2018 - 26.5.2018

Peli: pe 25.5 - su 27.5.2018 Ahtelassa