Aikojen Tanssin maailma

Pelimaailma

Aikojen Tanssin maailma on post-apokalyptisten heimojen maailma. Maailmantuho on pyyhkäissyt tieltään korkean teknologian sivilisaation, ja nyt sukupolvia myöhemmin eloonjääneiden jälkeläiset elävät pienissä kyläyhteisöissä metsien keskellä, metsästäen, kalastaen ja viljellen maata, turvallisen etäisyyden päässä Kielletyistä Kaupungeista.

Useimmat heimolaiset uskovat vakaasti henkiin, jumaliin, hirviöihin ja kirouksiin. Näille uskomuksille antaa voimaa sieltä täältä löytyvät menneen maailman teknologian jäänteet, jotka käsittämättömyydessään voisivatkin yhtä hyvin olla magiaa. Alkuperäiset syyt metsiin muuttamiselle ovat unohtuneet. Historia on muuttunut myyteiksi ja legendoiksi, joiden totuusarvosta kenelläkään ei ole tietoa. 

Jokaisella heimolla on oma usein symbolismin leimaama tyylinsä, mutta kaikilla heimolaisilla on vaeltamiseen ja juoksemiseen sopivat jalkineet, sekä vaatekertoja jokaiselle kelille, olivat ne sitten itse tehtyjä tai raunioista poimittuja vanhan maailman vermeitä.

Mäntymetsien liitto ja Muutoksen aika

Seitsemän pohjoista heimoa muodostivat vuosikymmenien ajan Mäntymetsien liiton. Nämä heimot kokoontuivat vuosittain rituaaliin jota kutsuttiin Aikojen Tanssiksi. Rituaalin aikana ja sen yhteydessä heimot lepyttivät jumalia ja anoivat hengiltä suosiota, vahvistivat välejään, pariutuivat, sovittivat riitoja, kävivät kauppaa ja yleisesti tapasivat toisiaan. Aikojen Tanssi oli Mäntymetsän liittoa koossa pitävä voima. Rituaalin keskipisteenä toimi mystinen Tähtiportiksi kutsuttu rakennelma, jonka merkitys oli aikojen saatossa päässyt unohtumaan.

Viisi vuotta sitten Aikojen Tanssin päätteeksi Tähtiportti tuhoutui. Syytä ei täysin ymmärretä. Tiedetään vain että rituaalissa vieraili outoja ulkopuolisia, jotka katosivat kuljettuaan Tähtiportin läpi juuri ennen sen tuhoutumista. Jälkikäteen monet pitivät näitä ulkopuolisia myyttisinä Tähtien lapsina, joista eri heimoilla oli hyvin erityyppisiä uskomuksia.

Nämä (edellisen pelin) tapahtumat ajoivat monet heimojen jäsenet kyseenalaistamaan vanhoja uskomuksia. Selitykset tapahtuneesta ja sen merkityksestä vaihtelivat. Jotkut pitivät Tähtiportin tuhoa pahana enteenä, ja jopa kyseenalaistivat Mäntymetsien liiton olemassaolon oikeutuksen. Toiset pitivät tapahtumia merkkinä uuden ajan alkamisesta. Joka tapauksessa ilman Tähtiporttia Aikojen Tanssia ei järjestetty, ja ilman vuosittaista kokoontumista heimojen välit etääntyivät.

Tarve ja halu heimojen yhteistyölle ei kuitenkaan kuollut. Edesauttaakseen heimojen lähentymistä tuore tietäjäpari Setlan ja Laulava Lumme muuttivat yhteen kylien ulkopuolelle ja perustivat sinne Rauhan kehäksi nimeämänsä kaikkien heimojen yhteisen alueen yhteistyötä, yhteydenpitoa ja neuvottelua varten. Nyt noin viisi vuotta tähtiportin luhistumisen ja viimeisen Aikojen tanssin jälkeen, nuoret tietäjät ovat lopulta saaneet kerättyä heimojen edustajat koolle. Edessä on uuden yhteistyön ja muutoksen aika.

Aikojen tanssi 2017, Kuvaaja Ami Koiranen
Aikojen tanssi 2017, Kuvaaja Ami Koiranen

Aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa:  15.11.2017

Ilmoittautuminen sulkeutuu: 15.12.2017

Pelaajavalinnat: 7.1.2018

Pelaajatapaaminen: su 11.2.2018. Paikka tarkentuu Etelä-Suomeen, todennäköisesti PK-seudulle.

Treenikausi: 1.3.2018 - 26.5.2018

Peli: pe 25.5 - su 27.5.2018 Ahtelassa